Historia


3 generationer, 4 städer, 3 länder

Catron design - komplex teknik med lustfylld användarupplevelse


Historien börjar med att Bertil Söderberg, som nybliven ingenjör, blir anställd på radioenheten hos Svenska Elektronrör för att sedan gå vidare till Försvaret och Sveriges Radio. Han inser att det finns tonvis med arbete att göra i branschen och startar LES-konsult med en kollega. 1966 omvandlas företaget, byter namn till Catron elektronik och växer till 30 anställda med utveckling av teknikkommunikation, testapparater och CAD åt ett tjugotal företag inkl. Sveriges Radio, SVT och SAAB Aircraft. Prestigeuppdragen handlar t.ex. om kommunikationsutrustning till flera Olympiska Spel. Med mobiltelefonin på nittiotalet utökas Catron med positioneringsprogrammering i samarbete med Cellpoint.

2009 utnämns Catron till Årets superbolag av Veckans Affärer.

På hösten 2009 blir Catron uppköpta av CTT systems som utvecklar system till flygplan. Catron elektronik AB fortsätter inom flygindustrin tillsammans med CTT och merparten av de anställda medan Catron design AB inriktar sig på innovation. Bertils två söner sluter upp inom sina respektive fält; Björn som Grammis-vinnande musikproducent och Örjan som industridesigner samt prisbelönad universitetslärare på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Björn har sin studio i Los Angeles där han arbetar både med funktionell ljuddesign och med produktioner åt diverse artister.

2015 tillkommer Örjans son Gabriel som arbetar med illustration i Göteborg. Catron design är nu en konsultfirma med brett nätverk, uppdragen rör sig från hiphop till manga, från föreläsningar för arbetsteraupeter till laddningsstationer för elbilar.


Under de senaste tio åren har vi sett behovet av tillfälliga lokaler öka så nu har vi även uthyrning till privatpersoner och företag i Stockholm, Göteborg och Malaga.